Адвокатите на президента на САЩ Доналд Тръмп, в отговор на предложение

...
Адвокатите на президента на САЩ Доналд Тръмп, в отговор на предложение
Коментари Харесай

Намеса в изборите в САЩ ли е импийчмънтът на Тръмп?

Адвокатите на президента на САЩ Доналд Тръмп, в отговор на предложение за присъединяване в процеса по импийчмънт, нарекоха обвиняванията против него нарушаване на конституцията на САЩ и опит за интервенция в изборите.
" Искането на Камарата на представителите за импийчмънт е рискова офанзива против правото на американския народ да избере свободно своя президент.
Това е отявлен и противозаконен опит за отменяне на резултатите от изборите през 2016 година и интервенция в изборите през 2020 година, които са след няколко месеца ", обявиха те пред източник на РИА Новости.
" Искането за импийчмънт единствено по себе си е невалидно от позиция на конституцията. То даже не повдига обвинявания за закононарушения или нарушавания на закона, да не приказваме за " изключително тежки закононарушения и непозволено държание ", а всичко това се изисква от конституцията ", прибавя източникът.
Миналата седмица Камарата на представителите насочи делото за импийчмънт към Сената, с цел да организира процеса против президента. Процесът ще стартира на 21 януари.
Камарата на представителите упрекна Тръмп за корист с власт и възпрепятстване на следствие в Сената. Импийчмънт беше пожелан единствено с гласовете на демократите, до момента в който републиканците, които имат болшинство в Сената, имат намерение да оправдаят президента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР